Domännamn som jag behåller

jag skrev ju nyligen om alla domännamn som jag är missnöjd med och som jag ska radera eller låta löpa ut. Idag tänkte jag skriva om de domännamn som jag kommer att behålla och vissa som jag kommer bygga hemsidor med.

Först och främst är jag ingen fantast av att diversifiera för mycket. Det tycker jag är dumt att göra. Många som bygger hemsidor har många små nischade sajter med nyckelord som knappt får sökvolym med sökmorerna. Jag känner till en person som har 37st sådana hemsidor inom lika många nischer. = noll fokus?

Ska man bli rik så måste man fokusera på 1-3 businesses. Inte flera. Titta på alla världens förmögnaste som blivit det genom bolag. Det är oftast människor som lagt all energi på ett bolag.

Exempel på det: Microsoft, Nike, Oracle, Amazon, Apple, Alphabet, Costco, FedEx, Walmart, Home Depot, IKEA, Coca-Cola Company, Allstate Insurance, Best Buy, H&M, Salesforce, Netflix

Det var allt om det. Nu till mina domännamn som jag kommer att behålla:

GoDaddy

FinancialDesire.com

Jag tänkte skapa en blogg som typ FinancialSamurai.com. Dessutom har jag en YouTubekanal under detta namnet.

iRehab.org

Tanken är att skapa en sida som typ USDebtclock.org men för droger och sedan använda affiliate marknadsföring för amerikanska rehab center!

WesternRehabs.com

Jag håller redan på bygga en hemsida på denna. Och tanken är att försöka få en sidoinkomst med denna hemsidan. Jag ska använda provisionsbaserad affiliate marknadsföring inom USA för drogrehabilitering.

BestEVs.com

Denna har jag tänkt att bara behålla för att sälja. Jag tycker denna är värd ett sjusiffrigt belopp eller mera. Marknaden för elbilar kommer inom kort att växa till en biljon dollar.

WebMogul.org

Med denna domänen har jag tänkt gratis lära Afrika hur man bygger hemsidor och försörjer sig med online verksamhet. För européer och amerikaner kostar det en summa att köpa online kursen. Jag tycker det är ett smart koncept eller vinkel jag tagit med denna. En vinkel som jag tror jag ge mycket utrymme i pressen. Dock har jag inte orkat börja jobba ännu med att bygga hemsida här.

NameCheap

KingStartup.com

Mycket som jag kan göra med denna. Men smartast är nog att göra den informationsbaserad. En domännamn som jag ägt i många år och som jag dessutom fick ett $200 bud förra året.

AcedHoldings.com

En domännamn som jag köpte igår. Tänkt som holdingbolag om jag någonsin startar ett bolag.

Dynadot

LumioCapital.com

Tänkt att jag ska starta något inom privatekonomi där. Kanske ett internet forum och sedan sälja en online kurs.

Sedan såklart Rikaste.se

Jag följer mina egna råd och kommer att bara fokusera på högst tre hemsidor åt gången. Dessa är

  1. Rikaste.se
  2. LumioCapital.com
  3. WebMogul.org

Två och tre är inom stora breda marknader med USA, vilka är möjliga att bygga ett imperium med. Annars, en annan anledning för att inte har många projekt, det är att det blir stressigt. Jag har ibland tänkt att jag ska göra 10-15 webbplatser, men samtidigt då jag planerat detta, har jag känt stress och ”panik!” inför uppgiften.

Det är lät att tro att man ska diversifiera i all evighet, bara för att vara säkra sidan. Men istället blir det lätt att det mesta blir halvdant gjort. Man har 1/20 fokus på varje projekt av de 20-projekten. Inte optimalt!

Detta är bara min åsikt. Elon Musk driver fyra bolag, Tesla, SpaceX, The Boring Company och Neuralink. För mig som knappast har Musks driv och IQ nivå, så blir tre lagom. Rikaste är min ”The Boring Company”. De två andra kan bli stora giganter.

Related Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *