Grunden Till Warren Buffett’s Enorma Miljardförmögenhet

Nu när jag blivit äldre och snart fyller 40 år.. Jag har insett att börsen är lite av ett lotteri. Istället för att analysera aktier borde man analysera människorna bakom bolagen. Det hade varit mera värdefullt. Vi vet aldrig vilken VD och storägare som pumpar en aktie, bara för att sälja nästan alla aktieandelar ett par år senare.

Sedan finns det workaholics som Jeff Bezos och Elon Musk, som på riktigt brinner för att bygga ett enormt bolag. Dessa två herrar hör till den absoluta minoriteten av människor, VD och storägare, som är 1/1000,000. Både Bezos och Musk var långsiktiga och med rätt förutsättningar(hög IQ, fantastisk analytiskförmåga, social kompetens, stresstålighet m.m.) – för att bliva oerhört framgångsrika.

Jag känner att det är svårt att veta vilka småbolag, som kan bli stora jättar med tiden. Det beror på att man inte har insikt till VD, ledning och storägarnas, om deras kompetens och vilka mål med bolaget. De flesta vill bara pumpa ett luftslott och tjäna ett par miljoner kronor. Tyvärr, är dessa den absoluta majoritet bland svenska småbolag. Har du inte sett Wall of Wall Street, så kommer du förstå vad jag menar, om du tittar på den. Den är oerhört rolig film, som visar på hur ett luftslott pumpas till enorm värdering.

Buffett äger ju aktier i bolag, men egentligen har han byggt och köpt upp bolag. Tack vare köpet av Geico, då fick Warren Buffett ett enormt kassaflöde som han årligen kunde investera. Tycks minnas att jag läst, att kapitalet låg på årligen runt 200 miljoner USD, redan på 1970-talet. Vilken tjomme som helst kan ju bli framgångsrik då.

Sedan har han haft många anställda som hjälpt honom till att bygga bolagen. Det är kompetenta ledare och experter som jobbar för att maximera värden i Berkshire Hathaway’s bolagen.

Warren Buffett är ingen privatinvesterare. Nedan finns ett videoklipp från The Wolf of Wall Street. 😀

For Mr. Buffett, the renowned investor, the cash offer was for the company that caught his eye more than four decades ago. ”In 1951, when I was 20, I invested well over half of my net worth in Geico,” Mr. Buffet said. In the mid-1970’s, when Geico was reeling from heavy losses, Mr. Buffett sharply increased his investment, which rose in value many-fold as the company recovered.

Källa: Ny Times

When he is 20, Buffett gets what he later calls “a huge head start” in the insurance business, meeting Lorimer “Davy” Davidson, CEO of the company that will become GEICO.

Källa: CNBC

Related Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *